facebook
menu

Neutrácejte za odpad, kupujte kvalitní, lokální jídlo bez obalu, na váhu. Berte si tolik, kolik spotřebujete. A šetřete s námi peníze i prostředí.

jídlo bez obalu, zero waste, bez odpadu, BIO, ekologie, EKO

Aktuální sortiment a ceník
novinky
Vařme v cukuletu
Přečetli jsme za Vás (mix ZW, EKO, Bea a my)
Jak zbavit domácnost zbytečných odpadů
Doporučujeme v našem okolí
 

SRDÍČKA Z MANDLOVÉHO MÁSLA s ČOKOLÁDOU

SRDÍČKA Z MANDLOVÉHO MÁSLA s ČOKOLÁDOU 21. 03. 2019

Nepečená, bez vajec a bílého cukru, vhodná pro děti od 2 let. Vážně luxusní záležitost!
Recept je inspirován blogem Mámavkuchyni.cz (vosí hnízda).

 

 

 

  • 50 g vlašských ořechů,
  • 50 g slunečnicových semínek,
  • 150 g datlové pasty,
  • 100 g mandlového neslazeného másla.

Na náplň:

  • 100 g mléka,
  • 30 g kokosového cukru,
  • 40 g GHÍ.

Ořechy a semínka umlet, smíchat s pastou a mandl.máslem. Není-li pasta, umelte na výkonném mixéru předem namočené datle. Hmotu opravdu pořádně prohnětat, nejlépe rukou. Jsou-li sušší datle i ořechy, možno kápnout vodu. Poté rozválet válečkem, vykrajovat. Lze podsypat trochou kokos.mouky, ale není nutné. Nechat vyschnout. Náplň: do teplého mléka nasypat kokosový cukr (výhradně jen tento, krásně karamelově se rozvoní) a na velmi mírném plameni vařit a míchat 15 min. do zhoustnutí. Odstavit, do ještě teplého vmíchat GHÍ a dát trochu ztuhnout do lednice. Rozpustit si v páře čokoládu s troškou másla, to je hned, míchat, nesmí se vařit. Naplnit, polít, libovolně dozdobit. Pochutnávat si :-)