Nepečená, bez vajec a bílého cukru, vhodná pro děti od 2 let. Vážně luxusní záležitost! Recept je inspirován blogem Mámavkuchyni.cz (vosí hnízda).
50 g vlašských ořechů,
50 g slunečnicových semínek,
150 g datlové pasty,
100 g mandlového neslazeného másla.
Na náplň:
100 g mléka,
30 g kokosového cukru,
40 g GHÍ.
Ořechy a semínka umlet, smíchat s pastou a mandl.máslem. Není-li pasta, umelte na výkonném mixéru předem namočené datle. Hmotu opravdu pořádně prohnětat, nejlépe rukou. Jsou-li sušší datle i ořechy, možno kápnout vodu. Poté rozválet válečkem, vykrajovat. Lze podsypat trochou kokos.mouky, ale není nutné. Nechat vyschnout. Náplň: do teplého mléka nasypat kokosový cukr (výhradně jen tento, krásně karamelově se rozvoní) a na velmi mírném plameni vařit a míchat 15 min. do zhoustnutí. Odstavit, do ještě teplého vmíchat GHÍ a dát trochu ztuhnout do lednice. Rozpustit si v páře čokoládu s troškou másla, to je hned, míchat, nesmí se vařit. Naplnit, polít, libovolně dozdobit. Pochutnávat si :-)