facebook
menu

Neutrácejte za odpad, kupujte kvalitní, lokální jídlo bez obalu, na váhu. Berte si tolik, kolik spotřebujete. A šetřete s námi peníze i prostředí.

jídlo bez obalu, zero waste, bez odpadu, BIO, ekologie, EKO

Aktuální sortiment a ceník
novinky
Vařme v cukuletu
Přečetli jsme za Vás (mix ZW, EKO, Bea a my)
Jak zbavit domácnost zbytečných odpadů
Doporučujeme v našem okolí
 

Řezy s jahodami a agarem

Řezy s jahodami a agarem01. 07. 2019

Ten báječný jahodový čas! Zdravé ovoce, které čistí krev, posiluje nervy, srdce, cévy, ledviny, je přímo elixírem mládí. Platí to zejména o sezónních jahodách ze zahrádek. Potěšte proto rodinu výborným nedělním moučníkem, který se vždycky podaří. A hlavně netrvá dlouho a není nijak složitý. Je lehký, svěží a chutný, vhodný pro horké letní dny. Pojďte na to!

 

 

 

 

Ingredience na malý plech:

4 vejce,
120 g ovesné mouky,
120 g třtinového cukru světlého

marmeláda,
125 g másla,
mletý cukr dle chuti,
vanilkový puding 20g (obvyklý sáček pudingu je 40 g)
1 ks agarové polevy (lze nahradit želatinou),
čerstvé jahody

Postup:

Krátce svaříme agarový prášek s 1 l vody a odložíme bokem. Předehřejeme troubu. Na těsto ušleháme vejce s třtinovým cukrem do pěny. Postupně lehce přimícháváme mouku. Poté nalijeme na vymazaný a vysypaný menší plech (na cca 12 kousků), pečeme 20 min. na 175 st. Necháme pomalu vychladnout (nevytahovat z trouby). Během pečení si uvaříme 20 g pudingu ve vodě (v množství jednoho hrnku, 250 ml). (Takové množství pudingu lze navážit také v našem Bez Obalovém obchodě). Na krém vyšleháme jako základ máslo s cukrem moučkou. Chládne piškot i puding, po vychladnutí pudingu (zrychluji proces chlazení pudingu vymícháváním ve studené vodní lázni) přidáváme puding do máslového krému po lžících až do požadované lehké konzistence (méně je více). Na korpus nejprve natřeme lehkou vrstvu nejlépe domácí marmelády. Na tu přidáváme krém. Poklademe jahodami a polejeme polevou z agaru (nebo želatiny), která mezitím začala želírovat. Ještě necháme v chladnu pořádně ztuhnout, než krájíme nožem-pilkou řezy na kousky. A pak už si jen pochutnáváme a zažíváme blažené chvíle s jahodami.