Skvělý bezlepkový a velmi snadný na přípravu. Inspirováno Barunkou, neboli Mámou v kuchyni (odkaz na její skvělé stránky v receptu). Na tomto koláči je zvláštní to, že se doslova rozplyne na jazyku. Rozhodně uspokojí i náročné domácí gurmány. "Mami, (nebo Ženo, nebo Muži), upeč něco dobrého!" je přesně ta správná výzva pro náš mandlový koláč.
1 hrnek kokosového cukru,
2 vejce z domácího chovu,
1/2 hrnku kakaa,
1/2 hrnku másla GHÍ,
vrchovatá lžička prášku do pečiva bez fosfátů.
Vejce vyšlehat s cukrem, do toho rozpuštěné máslo, postupně vše ostatní. V posledním hrnku smíchat kakao s práškem do pečiva a lehce vmíchat. Těsto nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme cca 20 min. na 180 st. Zda je koláč upečený zjistíme špejlí. Necháme vychladnout (horké je to totiž docela křehké). Inspirace z blogu mamavkuchyni.cz